Dienstag, 18. April 2017

V semifinále US Open Clijstersová proti V. Williamsové

NEW YORK. První semifinálovou dvojici ženské dvouhry na závěrečném grandslamovém tenisovém turnaji roku US Open v New Yorku (celková dotace 22,668 milionu USD, tvrdý povrch decoturf II venku) vytvořily dvojnásobné šampionka této akce Američanka Venus Williamsová a Kim Clijstersová.

Půjde o reprízu jejich loňského osmifinálové souboje, který skončil triumfem Clijstersové 6: 0, 0: 6, 6: 4. Starší ze sester Williamsových si v úterním čtvrtfinále poradila s Italkou Franceskou Schiavoneová 7: 6 (5), 6: 4 a belgická obhájkyně titulu Clijstersová zdolala Australanku Samanthu Stosurovou 6: 4, 5: 7, 6: 3.Zdolané hráčky Schiavoneová a Stosurová byly v tomto roce ve finále Roland Garros v Paříži, ale svou první účast v semifinále v New Yorku si nakonec nepřipsaly.

Do semifinále postoupili tenistky, kterým turnaj hrající se v areálu USTA Billie Jean King National Center vyloženě sedí.


Venus Williamsová, nasazená turnajová trojka, ve své dvanácté účasti na US Open postoupila mezi Bet365-Bonus čeká na Vás nejlepší čtyři poosmé a stále může navázat na své dva celkové triumfy ještě z let 2000 a 2001.A přestože americká třicátnice hraje vůbec první turnaj od Wimbledonu, když mezitím laborovala s kolenem, v dosavadních pěti zápasech pokaždé postoupila bez ztráty setu.

Turnajová dvojka Clijstersová zase v "Big Apple" táhne sérii 19 vítězných zápasů v řadě. Sedmadvacetiletá Belgičanka se loni po dvoul eté pauze způsobené mateřskou přestávkou stala senzačně šampionkou New Yorku a předtím v Bet365-Bonus zdarma roce 2005 stejně slavila celkový triumf. Stále platí, že zatím naposledy na mistrovství Spojených států prohrála ve finále v roce 2003, kdy podlehla krajanka Justine Heninové a celkově má ​​na US Open bilanci 35 vítězství - 5 výher.

Clijstersová a V.Williamsová dosud proti sobě nastoupili dvanáctkrát a bilance je vyrovnaná 6: 6.Ostatní čtyři setkání se staly kořistí 27-leté Belgičanky, která triumfovala i ve dvou z trojice vzájemných duelů na US Open.

Ve středu jsou na programu zbývající dva čtvrtfinálové souboje Caroline Wozniacká (1-Dán.) - Dominika Cibulková (SR), Kaia Kanepiová (31-Est.) - Vera Zvonarevová (7-Rus.).

Venus Williamsová (3-USA) - Francesca Schiavoneová (6-Tal.) 7: 6 ( 5), 6: 4

Kim Clijstersová (2-Belg.) - Samantha Stosurová (5-Austr.) 6: 4, 5: 7, 6: 3

Vania Kingová, Jaroslava Švedovová (6-USA / Kaz.) - Gisela Dulková, Flavia Pennettaová (1-Arg./ Tal.) 6: 3, 6: 3

Cara Blacková, Anastasia Rodionovová (9-Zimb./Austr.) - Jelena Vesninová, Vera Zvonarevová (14-Rus.) 4: 6, 7: 5 , 6: 4

Bet365-Uvítací bonus vyzvednete zde

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen