Sonntag, 23. Juli 2017

Ste zbabelci, odkazuje Kocian a spol. šéf jabloneckeho zväzu

"Rád by som touto cestou vyjadril údiv nad tým, čo sa opäť vynára v našom futbale, ako niektorí po dlhšej dobe vyťahujú" hrdinsky "svoje argumenty, ako im bolo ublížené alebo ako im niekto upiera ich práva," píše Čičmanec, ktorý je predsedom Okresného futbalového zväzu Jablonec nad Nisou.

Mimochodom jablonecký okresný zväz spadá pod Liberecký krajský futbalový zväz, ktorého predsedom je Miroslav Pelt, zároveň šéf českého futbalu.

Bývalí arbiter Kocián v otvorenom liste a Tomáš Kovařík v rozhovore pre Denník Šport potvrdili slová elitného rozhodcu Libora Kovaříka, ktorý pred pár dňami kvôli diktátorským praktikám podpredsedu asociácie Berbra s aktívnou činnosťou skončil.V rozhovore pre MF DNES vystúpil proti Berbrovi aj postrann í rozhodcovia Antonín Kordula, ktorý rovnako ako Libor Kovařík na protest proti nemu ukončil aktívnu kariéru.

Dnes už bývalí arbiter sa zhodujú: že rozhodca riadi Berbr, hoci ako podpredseda asociácie by na nich vplyv mať nemal. Že je zastrašuje, že ich ovláda, na seminároch verejne uráža. Ako to vedenie rozhodcov vôbec môže dovoliť?Predsedníčkou komisie rozhodcov je totiž Dagmar Damková, Berbrova manželka…

Futbalu nepomáhate, ale škodíte

Čičmanec slová rozhodcov nerozporuje, ani nepotvrdzuje, ale vadí mu štýl, akým sa Kocián s Tomášom Kovařík do aféry vložili.

"každý má právo na svoj názor, každý má právo ho presadzovať, ale je nutné k tomu získať väčšinu. A to chce odvahu, páni a to nemáte. Môžem ešte pochopiť Libora Kovaříka, že možno u neho pôsobili emócie vo svojom rozhodnutí o ukončen� � činnosti rozhodcu, ale to, čo predvádza páni Kocián a pánom Tomášom Kovařík nemôžem nazvať inak ako zbabelosť. Ak si títo páni myslí, že tým pomáhajú futbalu, tak mu naopak škodí.Egoisticky teraz zverejňujú svoje názory, ktoré mali oznámiť kompetentným v tej dobe, kedy pociťovali akúsi krivdu. "

Prečo ste problémy neriešili s Pelt?

Čičmanec, ktorý pred šiestimi rokmi presadzoval do pozície predsedu Ivana Haška, ďalej píše: "Rád by som pripomenul, že keď v rokoch 2007 až 2008 sa úplne transparentným a hlavne verejným spôsobom veľká časť predsedov OFZ v SR rozhodla niečo urobiť s pomermi vo vtedajšom vedení futbalu, tak sa zmena podarila práve vďaka nášmu otvorenému rokovaní. Len bola vtedy škoda, že vtedajší predseda Ivan Hašek tak skoro odstúpil. Ale čo bolo vtedy dôležité?Predsedovia okresných futbalovýc h zväzov zverejnili svoje požiadavky a vtedajší predseda ČMFS pán Mokrý s nami o tom diskutoval. Síce sa naše názory rozchádzali, ale nič sme nerobili cez médiá, všetko sme riešili vnútri futbalového hnutia. Tak nám páni Kovařík T. a Kocián vysvetlite, prečo ste sa neobrátili na súčasného predsedu a prečo ste to neriešili s ním?! "

Kocián však vo svojej spovedi upozornil, že predseda asociácie Miroslav Pelt o všetkom vedel, ale situáciu okolo Berbra neriešil a že arbiter neverí, že problémy ohľadom rozhodcov riešiť chce.Preto za ním radšej neprídu.

"Keď nás vtedy prijal pán Mokrý, tak nevidím jediný dôvod, prečo by Vás neprijal súčasný predseda pán Pelt, ktorý určite netrpí tým, že by nechcel komunikovať," napísal Čičmanec.

Po nedeľňajšom rokovaní výkonného výboru asociácie v lotyšskej Rige predseda Pelt vyzval k pokoju. "Situácia nedošla k tomu, aby sme zmatkovali a ro bili prevraty. Najskôr chcem hovoriť so všetkými aktérmi, "povedal Pelt.

"V žiadnom prípade to neberiem na ľahkú váhu, keď rozhodca ukončí aktívnu činnosť. Ale je potrebné sa riadiť zdravým rozumom, "vyhlásil Pelt. "Vzbudilo to emócie aj vnútri futbalového prostredia a je potrebné prijať opatrenia. Ale ja to chcem vidieť bez emócií.V médiách to vyzerá, že zúri vojna, že ide o neudržateľný stav. Ale situácia nie je taká, že by sme mali hlasovať o dôvere komisie rozhodcov. "

Čičmanec odmieta, že by svojím listom obhajoval zväzové funkcionára. "Ale chcel som poukázať na fakt, že naozajstný chlap takto problémy nerieši. Chcem vyjadriť aj presvedčenie, že o pôsobení akejkoľvek odbornej komisie v rámci FAČR bude rozhodovať len ten, kto má na to oprávnenie a nie pár jedincov, ktorí nedokázali svoje problémy riešiť transparentným spôsobom. "


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen